Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 11688
Sjælden, lille fisk...
Vandet fandt nye ve...
Kajakroer fundet dr...
Eftersøgning indsti...
Beredskab leder eft...
Lystfiskere jubler...
Sjælden delfin fund...
22 kilo tung gedde...
Døde havområder med...
På jagt efter sæl-l...
Flere nyheder
Nyt sidste år
TV: Se billederne:...
Nu kommer de frygte...
Museumsinspektør ka...
Lystfiskere på fast...
Forhøjet vandstand:...
Husejere kæmper mod...
Debat: Skal vi have...
Forskere og fiskere...
Mysterium opklaret:...
Stor eftersøgning:...
Artikler
Artikler ialt:144
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Isfiskeri
Geddepremiere
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Geddepremiere
Isfiskeri 2003
Fluebinding #6 - And...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Kystfiskeri
Søger erfarne lystfiskere
Spørger: Lars Flemmingsen d. 07-08-2017 22:20:12
Hej alle!

Mit navn er Lars, og jeg er 20 år gammel. Jeg er for nyligt blevet student, og det betyder, at jeg har en del fritid lige pt. I begyndelsen af sommerferien blev jeg for første gang introduceret for lystfiskeri. Og jeg må indrømme, at henover sommeren, er lystfiskeri hurtigt blevet min store passion. Som I kan høre, er jeg nybegynder, og jeg har stadig ufattelig meget at lære, men det er også charmen ved lystfiskeri.

Da jeg i begyndelsen af sommeren skulle købe mit første fiskeudstyr, havde jeg ingen idé om, hvad jeg skulle købe. Med alle de mærker, modeller og webshops der eksisterer på nuværende tidspunkt, er det svært at vælge det rigtige fiskeudstyr - fordi valget afhænger af mange faktorer, som ikke alle nødvendigvis kender til. Jeg var virkelig usikker på, hvilket fiskeudstyr der var velegnet til mig. Men for mit vedkommende havde jeg heldigvis et par venner, jeg kunne spørge til råds.

Men mange nye lystfiskere samt erfarne lystfiskere der f.eks. vil prøve nye typer af fiskeri kommer til at stå i samme position som mig med en masse ubesvarede spørgsmål: hvilket fiskegrej er mest velegnet til mig, og hvor meget grej har jeg brug for? Og her gik det op for mig, at der skal gøres noget ved det!

For at løse denne her problemstilling, har jeg tænkt mig at lave en hjemmeside, hvis formål er, at samle en række informative og troværdige guides/informations artikler, der kan hjælpe nye samt erfarne lystfiskere på rette vej. Det vil sige, let forståelige guides til køb af diverse fiskeudstyr (fiskestang, waders, endegrej, fiskehjul, fiskeline osv.) samt informations artikler omhandlende f.eks. hornfiskesæsonen (hvor lang den er, hvornår den begynder osv.). Andet indhold på hjemmesiden kunne f.eks. være test af fiskegrej.

Jeg vil lige slå fast, at hjemmesiden IKKE bliver reklamefinansieret, fordi det vil ødelægge troværdigheden og kvaliteten af indholdet på hjemmesiden. Jeg vil selv stå for betaling af hjemmesidens vedligeholdelse, fordi jeg ser projektet som en hobby.

Men det problem jeg står over for nu er, at jeg ikke har den rette ekspertise og erfaring til at skrive guides og informations artikler, men jeg kan til gengæld bidrage med min ekspertise inden for udvikling af hjemmesider. Jeg spørger derfor jer - erfarne lystfiskere - om I kunne være interesseret i at dele ud af jeres viden? Skrive om jeres passion, så vi sammen kan hjælpe lystfiskere godt på vej?

Forresten, I må meget gerne komme med jeres bud på, hvad hjemmesiden kunne hedde. Indtil videre har jeg kun fundet frem til to navne:

- Lystfiskerportalen
- Fiskeeksperten

Jeg glæder mig til at høre fra jer, og jeg håber, at nogle har lyst til at dele ud af sin erfaring.

Knæk og bræk
Lars

Svar fra: tarutta d.08-08-2017 00:32:07
Holy smoke.

Det er ikke bare en enorm opgave du har sat dig for, men også en umulig :-)
Der er så mange variabler og parametre der spiller ind, at selv de bedste råd aldrig er gode nok i forhold til det vidensniveau som den enkelte lystfisker er på.
How to basic, kan man gøre i rigtig mange tilfælde, men inden for lystfiskeri, ja der er det meget ofte både lokale forhold og ikke mindst indkøbsmuligheder der spiller en meget stor rolle.
Lad os antage at jeg skriver til dig og tilbyder min hjælp omkring kystfiskeri efter ørred, ja så er mit grej trimmet til de forhold jeg møder ved mine lokale pladser. Jeg er ikke den der kører en hel dag for at finde fisk,nej jeg fisker få pladser inden for kort køre afstand og jeg bliver der til jeg vælger at køre hjem. Dvs jeg giver pladsen en chance på perioder der varierer fra 1-5 timer. Fanger jeg fisk er det godt, gør jeg ikke, ja så lærte jeg noget nyt. Og da de pladser jeg besøger ikke ligner hinanden, vælger jeg ikke den samme stang/hjul/line eller agn fra sted til sted. Jeg har således en stang/hjulkombination til hver af mine foretrukne lokaliteter.
Det er det jeg vil anbefale andre at gøre, fordi det fungerer for mig.
Men jeg må også respektere at det ikke er sådan det fungerer for alle andre.
Jeg støtter helst min lokale grej sælger, men desværre er han en lille smule konservativ og udvalget er godt nok stort, men meget lagt op på de samme produkter hele vejen igennem. Der er rigtig mage 9 og 10 fods stænger af forskellige mærker og pris, i kastevægte 5-20 15-40 8-32 og 16-54 gr. Altså "klassiske" kyststænger.
Det er et kedeligt udvalg:-( En af mine yndlingspladser fisker jeg feks udelukkende med bombarda, tynd fletline og fluer.
En anden plads anvender jeg en 5,6" ul stang, ul hjul, ultra tynd nanofil og små spinnere i str 0 og 1. Det er et rev som jeg sjældent kan fiske, men som er en 90% sikker plads når det kan lade sig gøre.
En tredje plads er min grove plads. 11 fod casting stang med trigger kastevægt 12-48 gr og et ambassadeur rocket pro 4600 med 0,32 nylon line.
Og som rosinen i pølse enden, ja så har jeg en plads der fiskes med en 9 fods 6-24 gr med fastspolehjul og fletline, hvilket jo er et fint allround kyst sæt, men som på ingen måde kan løse opgaven som de 3 øvrige sæt gør.
Ud over disse setup, har jeg andre investeringer som bruges til andre formål.
Jeg ville garanteret kunne klare mig på 3 ud af 4 pladser med det sidste sæt, men hold kæft hvor ville jeg kede min røv i laser.
Du kan kalde portalen lystfiskererfaringer.dk og så bare lade brugere melde sig på banen-
Husk at det er et stort og krævende arbejde at verificere brugernes udsagn.
Pøj pøj med opgaven.

Svar fra: Storfisk d.08-08-2017 08:11:10
'Husk at det er et stort og krævende arbejde at verificere brugernes udsagn...'
- Ja, og deres identitet.! ;)

Svar fra: Allan1983 d.08-08-2017 13:59:47
Det bliver en svær men ikke umulig opgave at lave. Du skal tænke på vi er alle forskellige, og har forskellige krav og ønsker, så derfor er det svært at målrette det enkelte udstyr til alle personer. Hvis jeg var dig, så vil jeg lave en blog, med hvad for noget udstyr som du har valgt, hvorfor du har valgt det. forklar om din passion, hvorfor du fik den, forklar om dit køb osv. Det tror jeg er lige så brugbart som det andet.

Fiskeriet er så bredt, at det måske kun er en håndfuld i Danmark der har know-how nok til at sætte sig ind i det hele, men stadigvæk uden at være direkte eksperter på området.

Og husk på, grejet er ikke bedre end personen bag stangen :)


Svar fra: dytti2 d.08-08-2017 14:56:13
Jeg ved sq ikke hvor svært det kan være.
Hvis man bevæger sig ud i mærker og fabrikanter, så er det ganske rigtigt en umulig opgave.
Men hvis man holder sig inden for nogle få tommelfinger regler, så er det nemt nok.

Der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken. Den findes allerede ;-)

På min side om P&T fiskeri dytti.dk
(undermenu "Grejet") Har jeg f.eks. forsøgt at opliste nogle retningslinjer, over hvad der GENERELT bruges til den form for fiskeri.

Og hvis man har en generel ide om hvad der skal bruges, så er det ikke en umulig opgave at finde ud af hvad man skal have.

Og ja - Der er KÆMPE forskel på de forskellige mærker.
Men hvis det ikke, er en del af charmen ved at være lystfisker, at finde ud af hvad passer en bedst, så gider jeg sq ikke at være lystfisker.

F.eks. så find et hjul i str. 2500.
"jamen ikke alle hjul hedder 2500!"

"Nej - Ganske rigtigt. Men de hedder noget der svare til!"

Og så er det kun temperament og pengepung, som bestemmer hvad mærke det skal være.

Jeg hader ABU - Jeg syntes at det er noget lort.
Men andre elsker det.

Jeg er Shimano fan. Men andre syntes at det er noget lort.

Så find ud af nogle få grundbegreber,og vælg så dit eget mærke.

Det er bare mine observationer :-)


Svar fra: JHoldt d.08-08-2017 15:16:32
Hej Lars.

Det du søger og vil lave en hjemmeside om, kan allerede findes i rigeligt mål herinde og på 123nu. Du behøver bare oprette en tråd og stille et spørgsmål, så får du en masse velmente råd.

Svar fra: Bad One d.08-08-2017 19:10:26
Du skal selvf give den et forsøg nu hvor du allerede har tanker om det.
Det bliver da helt sikkert svært .
Der er , og har været en del lignende sider bla. husker jeg et par stykker i stil med 123nu , bare uden reklamer .
Måske er Facebook grupper mere udbredt/besøgt da
Der er masser af hjælp f.eks "fiskeri i Københavns havn"
Eller andre specifikke grupper om netop de lokale steder man vil fiske, og løbende opdatering info om fangster , metoder osv.
Men pøj pøj med projektet.

Svar fra: ChaK d.11-08-2017 17:04:31
Er det egentlig ikke bedre at bruge tiden på at fiske istedet for at lave hjemmeside ? Har man brug for råd og tips kan man jo blot oprette en tråd feks her på fisketips ? Jeg ser egentlig ikke et behov for endnu en hjemmeside om fiskeri .... no offense

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
simon agerholm2177
toraa2170
udland662165
saja2154
Jan R. Jensen2152
bennylaarsen2140
Hardy u2137
Bersaerk2133
glimmy2127
golfm2124
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 123
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Gyllebomben
Brugernes hjemmeside...
Flere links
Kontakt