Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 11868
Kommune forklarer:...
Fiskeriforening: Sl...
100 ton slam løb ud...
Rappenskraldere og...
Oliver er
Sommeren vender til...
Ældre fisker omkomm...
Efter udslip: Ørred...
Trods massedød i Tu...
Kommune har fundet...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Fjorde har det bedr...
Sportsfiskere kæmpe...
Eftersøgning afblæs...
Karper forsvinder:...
De "gode fisk" skil...
Bævernes raseren en...
Tættere på mysterie...
Dansk fisker skærer...
Naturen Nu: Øresund...
Trolling-tilmelding...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Spinnefiskeri
Woblere med LED
Spørger: Gnu d. 28-02-2018 11:37:26
Jeg kunne godt tænke mig at høre jeres holdning.
Hvis det provokere til bid, synes jeg det ødelægger sporten i at fiske.


Svar fra: sølvglimt d.28-02-2018 14:56:18
Ikke brugt svar
Altså du mener ligesom, bevægelse, udseende og dufte gør.

Svar fra: Zjapper d.28-02-2018 15:33:26
Tildelt 50 points.
Jeg har prøvet nogle af de der små synk med LED lys som blinker da jeg fiskede efter knuder her i vinteren.
Det havde ikke nogen effekt overhoved, de bed kun på mine alm tackler uden lys, så tror nærmere at lyset skræmte dem.

Svar fra: Gnu d.28-02-2018 17:57:23
Ikke brugt svar
Sølvglimt; ja, selvom designet er noget anderledes. Desværre kan jeg ikke uploade et billede.

For mig at se, er der intet forsøg på at efterligne byttedyr.

Svar fra: Thomsen79 d.01-03-2018 09:33:10
Ikke brugt svar
En spinner kan vel ikke kaldes et forsøg på at efterligne et byttedyr? Vi bruger fx skrigende farver til at provokere en fisk til at hugge.

Svar fra: blep d.01-03-2018 11:00:59
Ikke brugt svar
Gnu -jeg forstår godt hvad du mener, men er langt fra enig.
Præcis HVAD der udløser et hug er meget svært at gisne om. Er det sult? Forsvar af sig selv eller territorie? Nysgerrighed? Ren provokation?
Og af ren nysgerrighed, Gnu: hvad er så din holdning til havørred/laksefiskeri i åerne? Her tager de meget sjældent føde til sig og (så godt som) alle hug er et resultat af en eller anden form for provokation...

Det minder mig lidt om noget jeg læste på en blog et eller andet sted. Har mente forfatteren, at pürsch-fiskeri i put & take søer var unaturligt og usportsligt, da det netop ofte handlede om at tirre fisken til hug. At snakke om 'naturligt' og 'sportsligt' i forbindelse med P&T bliver hurtigt komisk i mine ører. Hver sin smag :)
(og så venter jeg på Simon :p)

Svar fra: Gnu d.02-03-2018 08:29:40
Ikke brugt svar
blep - Der skal være plads til uenighed :O)

Overskriften burde have været i retning af "Hvonår fjerner teknologien det sportslige element?"
Men, det er altid nemt at være bagklog... Som du selv nævner er det svært at gætte hvad der udløser hugget, det jeg tænker er at med LED er det muligt at skifte mellem utrolig mange farver. Hvilket for mig er et skridt i retning af at det ikke længere er nødvendigt med viden og erfaring.

Man kunne forestille sig at næste skridt bliver en svag elektrisk strøm, som skal provokerer fiskenes sidelinjer. Det er at sætte tingende på spidsen, men det er nødvendigt for at kunne diskuterer tingende ind i mellem :O)

Svar fra: blep d.02-03-2018 10:39:39
Ikke brugt svar
Hvor grænsen går er naturligvis subjektivt.
Skal jeg være en rigtig ordkløver, kunne jeg snildt argumentere for, at alt andet end at fange fisken med hænderne er at 'lade teknologien fjerne det sportslige element' ;)
Halvt relateret: Sight-fishing 2.0: https://www.youtube.com/

Svar fra: redvultur d.02-03-2018 11:55:12
Ikke brugt svar
Teknologien vil formentlig ende i at det er fisken der er "kunstig"
Jeg ved godt det vil støde manges puritanske syn på lystfiskeri, men mit bud er at om 100 år, så vil der være put&take søer med robot-fisk, som opfører sig fuldstændigt som vilde fisk. Det vil et stort udvalg af arter,som kræve forskellige metoder, agn, tidspunkter og mængde af held for at fange.
Det vil bl.a. løse det etiske dilemma omkring fangst af fisk, for fornøjelsens skyld. Vi må jo erkende at det i DK ikke er mange der fisker udelukkende af sult.

Men se på udviklingen af alt fra golf-drivingrange, klatre-vægge, selvkørende biler, VR teknologi, robotkæledyr på plejehjem osv osv. Det er den vej det går.
I dag er der heller ikke mange der holder fast i, at et toilet med 3-lags lambi hængende klar, ikke er den en lige så ægte oplevelse, som ud i skoven, ned på hug og bagefter tørre sig med våde blade......

Svar fra: sølvglimt d.03-03-2018 09:20:04
Ikke brugt svar
Det har du 100% ret i redvultur, sådan bliver det og måske før vi aner det. Hvem pokker havde for 3 år siden troet, der vil åbne en bordel med robotdukker, verden er sgu syg. :-D

Svar fra: rmbfan d.03-03-2018 10:03:31
Ikke brugt svar
Ja så gider jeg sgu ik fiske mere , jeg fisker kun efter de fisk jeg vil spise eller jager det vildt som jeg vil spise , ellers gir det slet ik mening i mit hoved :-)

Svar fra: Hardy u d.03-03-2018 10:18:14
Ikke brugt svar
Helt 100 procent enig rmbfan.

Svar fra: Fnullert d.03-03-2018 12:02:52
Ikke brugt svar
"Man kunne forestille sig at næste skridt bliver en svag elektrisk strøm, som skal provokerer fiskenes sidelinjer."

Den er allerede i handelen....

Pro-Troll E-Chip Fishing Technology

Svar fra: toraa d.03-03-2018 15:07:16
Ikke brugt svar
@Fnullert: Der bliver størrelsen på endegrejet så nok afgørende, størrelsen på de e-chips som jeg kender, spænder fra noget over 1 cm på de mindste.
Mvh toraa

Svar fra: redvultur d.03-03-2018 16:37:46
Ikke brugt svar
Rmbfan: hatten af for det, men spiser du så alt hvad du fanger? Personligt fisker jeg gerne efter karper, og jeg slipper også alle skaller der bider på løs igen. Gedder bliver, hvis de ikke er kroget for dybt, også sadt nænsomt ud. Jeg er ikke laksefisker, men når kvoten af små eller store laks er opbrugt, så stopper fiskeriet ikke. Hvis du rammer en god stime havørreder, stopper du så efter 2-3 fisk? Tænk hvis den næste var den helt store. Hvad med jagten? Vil Mikkelræv altid gå fri? Det seneste jeg skød var en undsluppen mink, spise eller lade løbe? Jeg valgte at skyde den, ud fra den gik ind i mit hus og bed min gravhund.

Svar fra: redvultur d.03-03-2018 16:41:01
Ikke brugt svar
Hardy u: spiste du alle 11 skaller du har fanget på fluegrej?

Svar fra: redvultur d.03-03-2018 16:45:32
Ikke brugt svar
Jeg tror alle hellere vil fange en rigtig fisk frem for en robot, men for det første så er der vel ingen af os her på fisketips som forventer stadig at fiske om hundrede år. For det andet så er det slet ikke sikkert man kan vælge mellem de to muligheder.

Svar fra: Fnullert d.03-03-2018 21:26:41
Ikke brugt svar
@Toraa: 10-12mm er jo heller ikke meget, men den skal jo bare rystes, så den kan vel laves til en ophængerflue.. Eller lignende.... Den er ikke større, end en lille krog.. ;-)

Svar fra: rmbfan d.04-03-2018 18:11:02
Ikke brugt svar
Redvultur
Ang jagten så skyder jeg ikke ræve , ej heller fasaner , de typisk fra opdræt, og fyldt med antibiotika , det tiltaler mig ikke , havørreder torsk og flade hornfisk er typisk det jeg fisker efter , er jeg så heldig at fange andet , så smider jeg det ud igen , har jeg ingen fisk eller vildt i fryseren , lever jeg vegansk .... men det handler jo om overbevisning , intet er rigtigt eller forkert
Mvh

Svar fra: redvultur d.05-03-2018 12:47:32
Ikke brugt svar
Rmbfan: igen må jeg ta‘ hatten af for din indstilling, det er yderst sjælden at man møder nogen som formår at kombinere jagt og vegansk livstil.

Og misforstå mig ikke, det er heller ikke sådan at jeg glæder mig til den fagre nye fremtidsverden. Som eks. kan jeg fortælle at mit første jagtgevær (og det er stadig i brug) er fra 1866 (remington rolling block, dansk millitærs første baglader riffel, omboret til havlgevær kaliber 28), mit fiskegrej er meget umoderne (se evt tråden bonderøvsfiskeri)
og min motorcykel er over 70 år gammel.

Men samtidig må vi også både erkende og prise os lykkelige over, at vi lever i en tid hvor vi har tid, råd og mulighed for at dyrke lystfiskeri som aldrig før.

Hvis vi i stedet kigger 100 år tilbage, så kan man se hvor meget der har ændret sig. For 100 år siden var lystfiskeri i dk absolut kun en rigmands sport. Dks eneste lystfisker forening havde et loft på 150 medlemmer og et kontigent udenfor normale folks formåen. Der var ingen kvindelige medlemmer, men de havde vel også stadig travl med deres helt nye stemmeret. Det var længe før mindstemål, fredning og kvoter. Havde der været kvoter, så ville halvdelen af Kongeås laksene vel også tilhøre Tyskland. Motorbåd eller bil til fisketur var helt utænkelig. Alt landbrug forgik stadig med hest. Hunde og katte var i stor fare for at blive blandet sammen med udslidte heste, for så at komme i gullasch baronernes dåser. Men selvfølgelig blev der også fisket af almindelige folk. På det tidspunkt blev alle fangster så betragtet som mad, og alene tanken om Catch&Release ville udløse tvangsindlæggelse, spændetrøje og hvidt snit.

På den måde mener jeg vi idag lever i en priviligeret tid, hvor almindelige dødelige har tid, råd og adgang til en hobby som taler til vores urinstinkt. Det er de instinkter som jeg tror man måske i fremtiden vil få tilfredstillet på måder som i dag lyder direkte absurde. Men allerede i dag bruger vi meget tid på at "jagte" points, nye baner eller likes ved at sortere farvet virtuelt slik, dræbe horder af zombier eller skyde og poste selfie nr 1376.

Men undskyld til Gnu for at have trukket tråden ud på et sidespor.

Svar fra: rmbfan d.05-03-2018 13:41:34
Ikke brugt svar
Alle er forskellige , og dyrker deres på den måde de syntes er rigtig for dem .
Udvikling kan i mange tilfælde være lig afvikling , hvor interesant er det egentlig , bare min Holding ....

K&b derude
Mvh

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
saja4009
toraa3955
Hardy u3749
udland663629
Jan R. Jensen3610
bennylaarsen3545
renefrh3518
Storfisk3510
blep3507
Bersaerk3482
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 123
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Gyllebomben
Brugernes hjemmeside...
Flere links
Kontakt