Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 11638
Lystfiskerne jubler...
Sæler jager lystfis...
Fjorde har det bedr...
Sportsfiskere kæmpe...
Eftersøgning afblæs...
Karper forsvinder:...
De "gode fisk" skil...
Bævernes raseren en...
Tættere på mysterie...
Dansk fisker skærer...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Se billederne: Skær...
Muslinger nok trods...
Sten fra landmænden...
Danske ørreder til...
Succes med at malke...
100 tons ålegræs læ...
Aftale forbyder fis...
Hvad sker der? Bran...
Limfjorden mister f...
Biolog efter udslip...
Artikler
Artikler ialt:143
Snør de flade - del ...
Isfiskeri
Geddepremiere
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Geddepremiere
Isfiskeri 2003
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Gør det selv
Saltning af sild
Spørger: Rosen4 d. 10-08-2017 14:22:26
Når sildene fanges i august måned, kan de så fryses ned, og saltes når det bliver koldere??

Svar fra: O Strunge d.10-08-2017 19:33:32
Salt dem nu, og sæt dem i køleskabet.
Men lad være med at bruge for meget salt.

Fiskehilsen Strunge.

Svar fra: bennylaarsen d.10-08-2017 20:44:46
walter-lystfisker.dk

udenmadogdrikke.dk

vi har selv lavet en del sild for et par år siden og de skal helst være helt friske ellers bliver resultatet ikke godt.. fik en opskrift af en tidligere nabo, men den er forsvundet..

Svar fra: tarutta d.11-08-2017 01:15:58
Silden bør saltes så hurtigt efter fangst som muligt.
Jeg har saltet mange sild og bruger en Tysk opskrift.
Silden skylles, men skal ikke renses. Gællerne fjernes som det eneste og silden lægges i en tønde/spand der er godkendt til levnedsmidler og som har et tætsluttende låg.
Først kommes et tyndt lag salt nederst i tønden. Sildene rulles her efter en efter en i salt og lægges i tønden, hoved mod halerundt fra tøndens kant og ind mod midten til laget er fyldt. Der efter et tyndt lag salt og så et nyt lag sild, indtil der ikke er flere sild eller tønden er fyldt 4/5 dele.
Nu skal der lægges en tallerken øverst og oven på denne en tung genstand. Jeg bruger en 2 liters cola flaske der er fyldt med salt.
Læg låg på og stil tønden så køligt som muligt i 2 døgn.
Sildene skulle gerne generere væske nok til at danne lage, men er det ikke tilfældet, ja så koger man en lage bestående af 400 gr salt pr liter vand. Når lagen er afkølet, hældes den ud over sildene så de er dækket og så behøver man ikke foretage sig noget de næste 14 dage.
Efter 14 dage, skal tallerken og "vægten" fjernes og nu skal sildene i lagen 1 gang i døgnet rulles så de omfordeler sig i tønden. Når der er gået 3 måneder kan man begynde at anvende de saltede sild til forskellige formål. Efter 6 måneder har de nået der top modenhed og der fra går det den forkerte vej, så det er med at få dem spist inden de når ud over det tidspunkt.
Velbekomme.

Svar fra: xhat1947 d.11-08-2017 07:52:26
Her har du en opskrift på hjemme saltede sild som jeg har brugt mange gange og med et godt resultat: hatten.mono.net

Svar fra: xhat1947 d.11-08-2017 07:54:13
Gå ind under Fisk, Sild og vælg Hjemmesaltede sild.

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
toraa7269
Hardy u6936
saja6918
Jan R. Jensen6703
simon agerholm6370
Bad One6304
renefrh6242
bennylaarsen6157
redvultur6047
per485987
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 123
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Gyllebomben
Brugernes hjemmeside...
Flere links
Kontakt