Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 11822
Milde makrel: Popul...
Forurening af bæk:...
74-årig omkommer i...
Algerne invaderer D...
Advarer svømmere om...
Laserkanoner skal t...
Aggressive japanske...
Stille og varmt vej...
Stort udslip af gyl...
Iltsvind i kontrolf...
Flere nyheder
Nyt sidste år
De fangede en kæmpe...
Kæmpetun sætter dob...
Tusindvis af frivil...
Mand efterlyses: Ka...
Svup i haven: Kommu...
Stort hummergilde p...
Biolog slår fast: S...
Gense videoen: To f...
VIDEO: Lystfisker o...
En 100 år gammel tr...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Undervandsfiskeri
Undervands jagt
Spørger: per48 d. 11-08-2017 10:07:31
seatroutguidefyn.dk
Så er det tid igen.

Svar fra: toraa d.11-08-2017 17:16:23
Tildelt 50 points.
Jeg mener nu at Niklas har fuldstændig ret, så tak for linket og klippet.
Mvh toraa

Svar fra: Bersaerk d.11-08-2017 18:12:46
Ikke brugt svar
Han minder meget om Esben Lunde Larsen med den artikel , Han sætter en masse ting igang som ikke er fakta og gør det for egen vindings skyld. Synes det er sørgeligt. Hvis man læser det han har skrevet kan man godt regne ud at han aldrig har prøvet Uvjagt. Kigger jeg i min logbog har jeg 71 dyk hvor jeg har fået 2 havøørreder ,ku måske ha fået 4 hvis jeg havde været lidt hurtigere 99% af alle de havørreder der er store nok til at skyde flygter når de ser lyset af min lommelygte. Og kigger jeg i fiskestangs logbogen har jeg fået 34 havørreder over mål på de sidste 71 ture efter havørred. Det er rent uvidenhed og misundelse at han er imod Uvjagt , Men sku vi ikke bare få sat en grænse på 3 havøørreder uanset om man er stangfiskere eller uvjæger.

Svar fra: bennylaarsen d.11-08-2017 19:16:50
Ikke brugt svar
syns da ikke ligefrem at fiskene søgte mod eller stod stille i lyset...
men en ting der kunne være en god ide, var en prøve i at håndtere en harpun.. men igen det er nok ligeså smart som det der speedsbådskort...

Svar fra: per48 d.11-08-2017 21:23:53
Ikke brugt svar
Sluk lyset.

Svar fra: bennylaarsen d.11-08-2017 21:30:12
Ikke brugt svar
jamen det er ikke engang tændt.. ;-)

Svar fra: per48 d.12-08-2017 12:46:53
Ikke brugt svar
Så der lys på-i aften
https://www.facebook.com/

Svar fra: per48 d.12-08-2017 12:49:39
Ikke brugt svar
https://www.facebook.com/
så der vist lys igennem.

Svar fra: tarutta d.14-08-2017 00:18:33
Ikke brugt svar
Som gammel UV jæger, er jeg nødt til at gå til bekendelse.
Det ER lettere at jage om natten og fiskene kan paralyseres eller endda trækkes ind i lyset under natdyk.
Ål er nok den fisk der lettest holdes fast af lyste, hvorfor blusning af ål også er blevet forbudt.
youtube.com
youtube.com
youtube.com
youtube.com
youtube.com
I de UV grupper jeg er medlem af, opfordres medlemmer til at slette deres youtube videorer med natdyk. Gad vide hvorfor ;-)

Svar fra: Bersaerk d.14-08-2017 20:02:53
Ikke brugt svar
Nu er det jo ligeså nemt at fange havørred på stang om natten det er jo derfor der fiskes så meget med stang om natten netop fordi at fisken trækker helt ind til kysten. Hvad er grunden til at nogle fiskere mener de har eneret på natfiskeri ? Måske grådighed ? Mener selv der er plads til alle. Dsf har jo forslået en grænse på maks 3 havørreder pr tur ,men det vil stangfiskerne ikke være med til Hvorfor ? Grådighed måske ? Spydfiskerne vil gerne gå med til maks 3 hø pr tur.

Svar fra: saja d.14-08-2017 21:37:31
Ikke brugt svar
Undervandsjagt er ikke fiskeri.
Det er jagt.
Fisken skydes. Den fiskes ikke.
Al jagt på land er underlagt en regel, hvor der ikke må anvendes kunstigt lys om natten.
Derfor ligger det lige til højrebenet, at den samme regel anvendes på jagt af dyr under overfladen.
Hvor svært kan det være
Mvh
Saja

Svar fra: per48 d.14-08-2017 21:47:55
Ikke brugt svar
Hel enig med saja.Lyse eller blusse-få nu slukket det lys.

Svar fra: sølvglimt d.14-08-2017 21:53:04
Ikke brugt svar
Det er jo tydeligt at havørreden står og sover, og ikke bliver paralyseret, når man ser de videoer tarutta viser, men det er jo hip som hap, alt for nemt er det. Troede faktisk på de uv jæger, der på facebook skrev at det ikke var nemt, og at de ikke paralyserede fiskene, det har de nok ret i de ikke gør, men at de kan plaffe en sovende/hvilende fisk, gør det ikke bedre.

Svar fra: tarutta d.14-08-2017 23:54:36
Ikke brugt svar
Bersaerk.
Når de gode argumenter slipper op, ja så er det da dejligt man kan ty til undvigningsmanøvre og tillægge sine modstandere motiver de slet ikke har.
Symbolske baglimits er kun symbolske og da der ikke føres kontrol, er den form for symbol grænser ikke noget værd.
Det er ikke antallet af fisk det drejer sig om, men mere måde hvorpå man kan sikre at der er plads til alle på et kyststræk.
Det er ikke muligt at dyrke natdyk på et rev der fiskes af lystfiskere, lige som det ikke er muligt at dyrke natfiskeri på et rev hvor UV jægere ligger og svømmer.
Når UV jægerne ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, ja så er det faktisk ikke så svært. Ingen nat dyk og så er den potte ude. Og nej, der føres ikke kontrol, så i realiteten vil et forbud også bare være symbolsk, rent bort set fra at man i givet fald let vil kunne anmelde en lovovertrædelse til politiet som så vil tage affære på samme måde som hvis en jæger jagede med kunstigt lys.
Jeg elsker selv UV jagten, men kan ikke længere deltage på grund af min høre skade. Håber dog at jeg msåke en dag igen kan iføre mig dragten og lade min harpun og dykke efter de flade.

Sølvglimt. Kald det hvad du vil. Da fisken ikke kan lukke øjnene, burde den reagere på lyset og svømme væk, men de står jo fuldkommen stille. Jeg har selv oplevet havørreder der trak ind i lyset fra lygten og stoppede op.
Nu tilhører jeg en årgang der også har blusset ål og her var det samme polemik med ørreder og andre fisk. Lyset fik dem lokket til og ofte kunne vi tage dem med et stort net på en lang stang.

Svar fra: tarutta d.15-08-2017 00:09:12
Ikke brugt svar
youtube.com
youtube.com
youtube.com
youtube.com

Svar fra: Bad One d.15-08-2017 07:17:48
Ikke brugt svar
Nu er der debat af en havørredfisker, pga der skydes de store havørreder der er svære at fange på vej til gydning.
Sådan læste jeg et af argumenterne.
Hvad så når de ikke er på vej til gydning f.eks i foråret hvor de er sultne og spiser hvad som helst , det er samme fisk der bliver svære senere på året. Jeg er ikke enig med bloggeren.
Lys under vand, jamen vi vil da alle optimere vores fiskeri om det så er forfoder, bidmeldere, lysperler , trollingudstyr osv
Uv jagt på vrag/huler om dagen kræver også lys.
Det kan ikke genere mig , ej heller natlys til uv jægere

Svar fra: sølvglimt d.15-08-2017 07:45:48
Ikke brugt svar
Ja, det kan du så have ret i Badone, men jeg syntes ikke er særligt sportslig det at skyde på hvilende/sovende fisk, men selvfølgelig garn er hellere ikke en særlig sportslig måde at fange fisk på, men det er måske fordi man som lystfisker gerne vil have dette element ind i jagten på fisk. Jeg, må sige med mit begrænset natfiskeri, så vil jeg hellere de roder rundt på dette tidspunkt, end om dagen.

Svar fra: per48 d.15-08-2017 08:06:21
Ikke brugt svar
steenulnits.dk
Lys er lys om det til ål eller små eller store havørreder.

Svar fra: knuddix d.15-08-2017 11:59:04
Ikke brugt svar
Det er lidt skræmmende som I alle sammen kan udtale jer på vegne af en sport som de færreste har dyrket. Ville I også tage det for gode varer hvis en person som aldrig havde dyrke fiskeri med stang, kom og postulerede at alle fisk bider på al agn ligegyldig hvordan det fiskes?
Lys paralyserer ikke havørreder. De fisk som I ser på film, der står stille sover. De ville sove om der blev dykket med eller uden lys. Lyset anvendes ikke som et redskab til at angribe fiskene, men udelukkende til at kunne se i mørket. Grunden til at der dykkes i mørket er som I sikker godt ved, at fiskene er langt mere aktive, og tættere på kysten, om natten.
Jeg synes at det er stygt, at folk som ikke har prøvet en sport, kan udelukke og fordomme på den måde som mange stangfiskere gør.
Når det kommer til sammenligningen med jagt er I igen forkert på den. Ifølge lovgivning er UV jagt lagt ind under fiskeri. Ergo må den følge fiskelovgivningen. Bare fordi ordet jagt indgår og der anvendes et redskab som i nogen grad kan skyde, betyder det ikke at vi har med jagt at gøre.
Lad os antage at vi kunne fange fisk med en cykel og kaldte det undervandscykling, skulle det så foregå efter traffikloven?
Den eneste grund til denne debat er, at stangfiskere føler at UV jægere fanger mere end de selv gør. Drop sammenligningen og kom til sagens kerne. På de sociale medier kan man se masser af fangster, men husk på at folk ikke lægger nulturer op. Jeg ser flere HØ fanget på stang end med harpun.
Og ja, der er brådne kar i UV jagt som ikke forstår at man godt kan nøjes med 1-2 HØ på et dyk, men det samme gælder stangfiskere.
Desuden kan vi også tælle de stangfiskere med som tager ud på båd og fanger ekstremt mange fisk herfra.
Prøv om I kan finde plads i jeres hjerter til at der er plads til os alle og så vil verden blive et bedre sted!
PS. jeg har nu på 4. år (ca. 30-40 dyk) taget i alt 6 HØ, det er sku ikke for mange.
Og glem jeres moral og etik, for den kan smides direkte tilbage, i forhold til at fighte en fisk for sjov. Masser af CR, for små fisk osv....

Svar fra: bennylaarsen d.15-08-2017 12:30:57
Ikke brugt svar
Nu er det jo op til den enkelte om vedkommende synes , det går ind under jagt og ikke loven.. men det er jo fiskeri i lovens forstand..

jeg har intet imod folk dykker og fanger lidt fisk, men de skal denondelynemig huske en bøje der viser de er der... sidste sommer var vi lige ved at tage skalpen på en med skruen og en 115 hk med stålskrue da ved jeg hvem der vinder...

men fuck et svineri det vil give og det er jo nok båden der får skylden, til trods for han skal vise hvor han er... .


Svar fra: per48 d.15-08-2017 17:07:03
Ikke brugt svar
Nu spørgsmål rammer plet,kan man altid kalde tingene noget andet end det det er så som undervandscykling, man skal jo forklare sig.Niklas skyder lige i pletten.

Svar fra: knuddix d.15-08-2017 17:27:41
Ikke brugt svar
Du skal også have ret til din holdning Per, men lad være med at sammenligne med jagt når loven siger noget andet!

Svar fra: Bad One d.15-08-2017 18:02:04
Ikke brugt svar
Nicklas skyder med spredhagl og rammer intet ,
Men knuddix rammer plet. Godt skriv :-)
Er stangfisker hvis nogen er i tvivl

Svar fra: knuddix d.15-08-2017 18:43:49
Ikke brugt svar
Jeg er lidt i tvivl bennylarsen - er det så også op til den enkelte om han vil kører 100 km/t ind igennem byen, når nu loven ikke gælder?

Svar fra: bennylaarsen d.15-08-2017 18:56:27
Ikke brugt svar
nej så forstod du mig forkert, men folk har jo ret til at kalde det jagt, hvis de syns det er det...

men loven kalder det jo andet og så er det jo det der gælder.. svært at skrive så det forståes rigtigt.. ;-)

men tror vi er enige.. :-)

Svar fra: per48 d.15-08-2017 19:03:05
Ikke brugt svar
Jo jo Nicklas har ramt lige i plet,han viste godt det ville gå sådan til som her,skyde med spredhagl og undervandscykling,ja noget har han ramt lige i øjet.
Da jeg skrev dette indlæg var jeg godt klar over den stemning der ville komme, men det kan stadig komme bag på mig ,at så mange voksne sviner hinanden så meget til i sådanne debatter.

Min e-mail og min Facebook konto koger af indlæg for og imod mit indlæg og det sætter jeg stor pris på at folk faktisk gider, at give sig tid til at komme med nogle gode svar , der både har forslag og forbedringer til begge sider i denne betændte sag.som han siger.

Desværre er der som forventet også personer der totalt taber hovedet og ryger i flæsket på hinanden til ingen verdens nytte , bortset fra at personen måske får tømt sin mavesæk og derved får lidt ilt til hovedet.

Svar fra: JHoldt d.15-08-2017 19:12:44
Ikke brugt svar
UV jagt er kun lovmæssigt fiskeri fordi det er så relativt nyt. Før eller siden skal det nok komme under jagtlovgivningen hvor det retteligt hører hjemme.

Svar fra: saja d.15-08-2017 20:11:13
Ikke brugt svar
Dejligt med et forum som dette, hvor man kan blive klogere.
Og det vil jeg da så også benytte mig af.
Så derfor et par spørgsmål til de lovkyndige.
Hvilken lov/paragraf fastlægger at undervandsjagt er fiskeri?
Er det også fiskeri, hvis man fra molen, med bue, skyder en fisk?
Mvh
Saja

Svar fra: knuddix d.15-08-2017 20:46:56
Ikke brugt svar
Ja det er sasha.
Er på telefonen pt.
Linker paragrafferne senere

Svar fra: Bersaerk d.15-08-2017 20:55:34
Ikke brugt svar
Saja vil tro du står med et seriøst forklaringsproblem hvis du står med en ladt bue oppe på molen. Og sjovt nok kan en fiskestang med en kastepirk være mindst lige så farlig.
Iøvrigt ,når vi snakker om sovene fisk ,så har jeg faktisk set flere hø der sover om dagen end jeg har set om natten. Så der er nok endu en grund til at det er lettere af fange fisk med stang når det er mørkt.

Svar fra: sølvglimt d.15-08-2017 21:14:26
Ikke brugt svar
Det kan godt ske det er det du mener at opleve Bersaerk, men det er så ikke facts. :-)


Svar fra: sølvglimt d.15-08-2017 21:33:59
Ikke brugt svar
Havørreden er mest aktiv i dagtimerne, hvor den svømmer frem og tilbage med dybt og lavt vand i løbe af dagen, i sommertiden opholder den sig mest på aktivt på dybt vand i jagten på føde. Om aften kommer de ind og stiller sig i den gyldne time, når mørket er faldet helt på, opstår der ofte en pause i fiskenes aktivitet "hviler/sover", frem til 3-4 om morgen, hvor de begynder deres aktivitet igen, dette forgår sent forår/sommer.

Svar fra: sølvglimt d.15-08-2017 21:40:20
Ikke brugt svar
med/mellem

Svar fra: JHoldt d.15-08-2017 22:03:05
Ikke brugt svar
En bue der benyttes til at skyde en fisk er lovmæssigt betragtet som et fiskeredskab.
Tag den med i skoven og skyd et rådyr, så kræver samme bue jagttegn og buetegn på lige fod med f.eks. en jagtriffel.

Mærkværdig logik der kun kan skyldes et hul i lovgivningen.

Svar fra: sølvglimt d.15-08-2017 22:06:39
Ikke brugt svar
Øv øv, kender i det man sidder bare og venter på et vagt modargumentet, fordi man sidder med gode data. :-D Ej pjat, men her er der nyt og spændende læsning xn--rreder-9xa.dk

Svar fra: per48 d.15-08-2017 22:44:40
Ikke brugt svar
fiskogfri.dk

Svar fra: toraa d.15-08-2017 23:28:41
Ikke brugt svar
@Knuddix/Bersærk: Jeg er selv ikke enig med jer, men helt ærligt synes jeg nu i holder tonen i jeres indlæg, på en ganske sober måde. Og det er der brug for, hvis der skal ske ændringer, men at indføre bag limit, er jeg skeptisk overfor. En sådan er for nem at omgå, hvis det er det man vil.
Brådne kar er der alle steder. Men tak for i gad deltage, i debatten, selv om jeg ikke er trådstarter - har det været rart at se debatten udmønte sig på den måde, som hidtil..
@Tarutta: Du har da set lyset, og taget konsekvensen - og du rammer da et punkt, som jeg også har undret mig over.
@Sølvglimt: Tak for linket c¨,).
Mvh toraa

Svar fra: tarutta d.15-08-2017 23:34:02
Ikke brugt svar
Knuddix. Nu har jeg de sidste 20 år aktivt dyrket UV jagt (ja, i min verden er det JAGT da der skydes/prikkes og ikke fiskes) så jeg mener nu nok jeg kan udtale mig.
Jeg er ikke længere UV jæger, fordi jeg har problemer med mine ører (høreskade der giver kraftig tinitus og smerter ved dyk) så jeg tillader mig at fortælle lige præcis det jeg oplever.
Jeg personligt, finder det ganske usportsligt at natdykke,da det er alt for nemt i forhold til om dagen.
Nej, fiskene sover IKKE når de står i tangbuskene. De paralyseres ganske enkelt af det kraftige lys og er lige så plukkemodne som sovende fasaner der belyses med en kraftig lommelygte når de sidder i deres sovetræer.
En sovende fisk, SKAL reagere på lyset. De fisk du kan se i videoerne der "forsøger" at slippe væk, er lige så paralyseret af lyset som en hare der fanges i billygter.
Det er direkte LØGN at påstå at lyset ikke paralyserer fiskene, for det gør det.

Svar fra: knuddix d.16-08-2017 00:29:41
Ikke brugt svar
Tja, jeg kalder det fiskeri eftersom vi fanger fisk.
Lad os lige vende den en gang. Du kalder det jagt pga. redskabet som bruges. Vil det så sige at hvis jeg bruger en fiskestang til at fange en fasan, så er det lystfiskeri? Nej det lyder forkert. Ergo må det være fangsten som dikterer hvilken kategori det går ind under!
At du vælger at kalde mig en løgner med store bogstaver understreger desværre den tone som hersker herinde. Jeg har forsøgt at holde det sobert, men magter ikke at skrive med jer rasende mennesker!
Jeg holder fast i de sovende fisk eftersom at jeg har set masser af fisk gå amok i lyskeglen og spæne væk fra mig! At du har oplevet noget andet må være din egen sag!
Knæk og bræk på kysten! Jeg forbliver i vandet!

Svar fra: per48 d.16-08-2017 09:14:25
Ikke brugt svar
Lidt tv i undervandscykel.
https://www.tv2fyn.dk/

Svar fra: Hardy u d.16-08-2017 09:25:11
Ikke brugt svar
Jeg bliver også i vandet. Dog i waders og med fluestang;)

Svar fra: JHoldt d.16-08-2017 10:26:15
Ikke brugt svar
UV jægerne ønsker naturligvis at kalde det fiskeri for at undgå at blive omfattet af jagtreglerne. Jeg har dog svært ved at se hvordan det kan kaldes for fiskeri når man aktivt opsøger og skyder fisk. Det bør efterhånden vendes i rette ministerium om ikke reglerne trænger til en opdatering.

Svar fra: knuddix d.16-08-2017 11:27:52
Ikke brugt svar
Det er jo klar Jholdt. Men i forhold til at opsøge fiskene gør stangfiskere da det samme? Du står jo ikke stationært med din agn liggende på samme sted, hvorfor du jo også selv opsøger fiskene! Med hensyn til skyderedskav, kan vi godt aftale at det er redskabet og ikke fangsten som dikterer hvad vi laver! I fremtiden lystfisker jeg vildsvin på stang!

Svar fra: Hardy u d.16-08-2017 11:38:36
Ikke brugt svar
Der er da en klar forskel på at opsøge fisk med et skydevåben kontra en fiskestang.
Jeg flytter mig, som du påpeger, rund efter fiskene, men fiskene skal da aktivt tage min flue hvis de overhovedet for øje på den.

Med en harpun opsøger man fisken og skyder den aktivt.

Svar fra: knuddix d.16-08-2017 12:04:23
Ikke brugt svar
Jeps Hardy, og jeg er temmelig sikker på at vi nu har ramt sagens kerne! Mange lystfiskere føler nemlig at dette valg er en ædel gestus at vise fisken!
Det er også derfor at mange lystfiskere påpeger at det er barbarisk at skyde en fisk med et spyd!
Ja der er forskel på fiskeri med stang og harpun, men hvorfor kan der ikke være plads til begge?
Jeg vil vove den påstand af fiskeri med spyd er blandt de ældste jagtformer i verden! Der burde da kunne være plads til forskellighed! Ligesom når I altid er efter garnfiskerne! Det er sjovt nok altid stangfiskere som bebrejder alle andre!

Svar fra: knuddix d.16-08-2017 12:08:16
Ikke brugt svar
Og apropos en ædel gæstus, så er vi tilbage i det med etik og moral. Jeg skyder en fisk og afliver den hurtigt. Jeg lader fisk gå under målet og også fisk over målet!
I lokker en fisk til at bide på et stykke metal som ligner mad med en krog i. Fighter fisken til den er halvt død. Tager fisken op af vandet, fordi der jo helt klart skal tages dokumentation af trofæet! Og først nu genudsætter I "nænsomt" fisken! Samtidig med dette fanger i undermålere og andre fisk I ikke gider beholde. i mister Line, kunstagn og andre sager som forurener havene! Mange lystfiskere smider deres skrald på stranden! Skal jeg fortsætte? I har en romantisk tanke om jeres sport, men fakta viser noget helt andet!

Svar fra: saja d.16-08-2017 12:13:49
Ikke brugt svar
@knuddix
Du lovede da vist at linke lidt paragraffer
Smiler
Mbh
Saja

Svar fra: knuddix d.16-08-2017 12:15:33
Ikke brugt svar
Det er korrekt Saja og jeg må sande at jeg ikke kan finde dem. Jeg har haft ikke linket, men har ikke tjekket validiteten af dem! Jeg læser dog fiskerilovgivningen omkring håndredskaber som omfattende harpuner! Men har ikke de lovede fakta på plads! Min fejl!

Svar fra: Hardy u d.16-08-2017 13:22:28
Ikke brugt svar
Knuddix

Nu tager du vist alle stangfiskere over en kam.
Jeg tager personligt aldrig trofæbilleder af levende fisk. Jeg fisker ofte med en klasse 8 fluestang, da jeg netop hurtigere kan fighte fisken ind og aflive den eller sætte den ud igen.

Jeg mener bare ikke din sammenligning af stangfiskeri og harpunskydning var rigtig. Du må gerne skyde løs med alle de andre cowboys i våddragter. Der er ikke noget specielt ædelt over stangfiskeri i forhold til harpunskydning i min optik. Det er vel bare forskellige måder at dyrke sine hobbys i naturen på. vi skal alle være der, der er vi skam enige.

Svar fra: saja d.16-08-2017 14:01:04
Ikke brugt svar
Deraf bør man så kunne udlede, knuddix, at der ikke er belæg for din påstand om, at undervandsjagt i flg lovgivningen er fiskeri og ikke jagt.
For god ordens skyld skal det nævnes, at jeg ikke finder den ene form mere rigtig end den anden, og at jeg har stor respekt for undervandsjægere.
Mit eneste aber babei er når det kommer til anvendelse af kunstigt lys om natten. Det synes jeg er en uskik.
Mvh
Saja

Svar fra: per48 d.16-08-2017 15:45:53
Ikke brugt svar
Å kom nu mere kul på--> vi ikke rigtig hjemme endnu.Som Nicklas siger lad os få slukke for det lys...=der må være noget i Æ utilfreds mæ.-->>

Svar fra: Bad One d.16-08-2017 16:25:36
Ikke brugt svar
Saja undervandsjagt er i kategori "fiskeri" og
Derfor kræves det statslige fisketegn , det er vel rigelig dokumentation

Svar fra: per48 d.16-08-2017 18:53:47
Ikke brugt svar
Jeg forstår bare ikke lige,nu dykkerklubberne selv kalder det uv/jagt så er det da jagt.Man melder sig ikke ind i en håndbold/klub for at gå fodbold..Og når nu dykkerklubberne selv siger,kom og gå til uv/jagt,de må da vide hvad det er for en klup de har,sså det Jagt.(:

Svar fra: per48 d.16-08-2017 18:56:50
Ikke brugt svar
uvjagt.sportsdykning.dk
Klubberne siger det jagt så det da jagt..

Svar fra: Bad One d.16-08-2017 21:42:49
Ikke brugt svar
Hej Per. Læs linje 2 i dette indlæg i sportsfiskeren


sportsfiskeren.dk

Svar fra: Bad One d.16-08-2017 21:44:13
Ikke brugt svar
s-s-d.dk

Svar fra: Bad One d.16-08-2017 21:44:49
Ikke brugt svar
Så nu skal stangfiskere have jagttegn :-)

Svar fra: Bersaerk d.16-08-2017 21:59:51
Ikke brugt svar
Forrige gang jeg var i Hanstholm kom jeg til at snakke med en som var rigtig god til at fange multer med flue han fiskede med en grøn flue med dobbeltkrog og på de gode dage kunne han godt kroge op til 8 multer i ryggen vis han placerede fluen rigtigt og lige gav et ryk ,det tjente han iøvrigt kassen på når de efterfølgene blev solgt så kom ikke og sig at fiskene selv tager agnen. Grunden til at vi kom til at snakke om det var fordi jeg havde mødt en uvjæger da vi kom i havn og han spurgte om ikke jeg ville bytte 2 af mine lubber med et par multer, og det ville jeg da gerne havde ikke smagt multe før Der blev iøvrigt snakket meget om multer fordi det åbenbart ikke var særlig tit der blev afleveret multer ved filetmanden når der kom småbåde ind.

Svar fra: Bad One d.16-08-2017 22:10:54
Ikke brugt svar
Bersaerk, jeg tvivler ikke på din oplevelse.
Men han har brugt store kroge og kraftigt grej,
Eller fyldt dig med løgn,
De store skæl er rimeligt hårde så der skal trækkes igennem.
Og fejlkrogede multer retter ofte krogene ud

Svar fra: Tommy A d.16-08-2017 23:00:17
Ikke brugt svar
Helt enig med Bad One..

Iøvrigt er definitionsdebatten sjov, for oppe i denne tråd har en skrevet "jeg syntes ikke er særligt sportslig det at skyde på hvilende/sovende fisk, men selvfølgelig garn er hellere ikke en særlig sportslig måde at fange fisk på, men det er måske fordi man som lystfisker gerne vil have dette element ind i jagten på fisk."

Og så må ihvertfald den pågældendes lystfiskeri jo så være jagt, for det skriver han jo. Hvis man følger meget af (u)logikken ovenstående i tråden.

Og ude i verden er der nogen der kalder sig Den Demokratiske Folkerepublik Korea, så det må de jo ifølge definitionslogikken i tråden også være.. Hvorfor kalder de sig det ellers :D

Alt i alt er den definitionsdebat bare mudder, der flytter fokus fra at snakke sammen. De har fisketegn, ikke jagttegn. Det er enkelt og ikke raketvidenskab. Lysdebatten er en anden.

Svar fra: tarutta d.16-08-2017 23:52:28
Ikke brugt svar
knuddix.
Nu vil jeg så godt lige beklage, hvis du har den opfattelse at jeg kalder dig en løgner.
Jeg skriver at det er LØGN at påstå at lyset ikke paralyserer fiskene, ikke at du er en løgner generelt.
Hvorfor er det man jager om natten (ja, det er sgu jagt når det foregår med et skydevåben som en harpun.) Jagt defineres desuden ved selektiv udvælgelse af bytte, hvor fiskeri beror på tilfældigheder. Man kan dermed også jage en bestemt fisk med almindeligt fiskegrej. Feks bækørred eller stalling i åen, eller en bestemt multe (måske enlig multe)ved kysten/molen.
Men hvorfor jagt om natten med lys? Ja simpelthen fordi det er lettere at komme tæt nok på sit bytte.
Fisken trækker ganske rigtigt ind mod det lavere vand om natten, men det er ikke for at sove, men for at jage bytte.
Så de ørreder man kan se i de filmklip jeg linker til, er altså jagende fisk der står i skjul i tangplanterne og ikke som du påstår, sovende fisk.
Fiskene kan ikke lukke deres øjne og søvn hos fisk, ligner slet ikke det man kender hos mennesker eller andre dyrearter. Fisken skal være klar til flugt så snart den bliver kompromitteret, men de kraftige lygter, lammer ganske enkelt fisken og den bliver stående, lige til at pløkke.
Jeg har selv natdykket meget og ved af erfaring at jo kraftigere lygte der anvendes, jo mere lammende er effekten.
Anvender man en lygte med bred lyskegle der ikke kan lyse så langt frem i vandet, men oplyser et større område, ja så flytter fiskene sig længe før de er på skudhold.
For min skyld kan man godt bibeholde muligheden for natdyk, hvis altså det så bare er uden harpun :-)

Svar fra: knuddix d.17-08-2017 09:17:02
Ikke brugt svar
Det er også fint tarutta, men svar mig så lige på et enkelt spørgsmål.
Er det bedre og mere etisk korrekt at snyde en fisk til at bide på et stykke metal med en krog i? Når I lystfisker stresser I fisken helt vildt meget. Nogle af fiskene kommer sig ikke over denne stress og dør senere i vandet. Jeg fisker selektivt og vælger den fisk jeg vil have, med en hurtig aflivning. Du lægger op til at lys i hovedet på en fisk er moralsk forkert, men jeg ser det nu nærmere omvendt!
Kan du argumenterer for at lytsfiskeri med krog ikke skal være forbudt, i og med det er dyreplageri?

Svar fra: Thomsen79 d.17-08-2017 09:32:27
Ikke brugt svar
@Knuddix
Jeg er selv både uv-jæger og lystfisker.
Du snakker om det moralske dilemma med fisk der dør af stress efter en fight. Hvad så med de fisk der dør fordi de er blevet anskudt? Fælles for begge sider er det vel at erfaring er et nøgleord her?

Svar fra: sølvglimt d.17-08-2017 11:50:10
Ikke brugt svar
Citat Bersaerk:"Forrige gang jeg var i Hanstholm kom jeg til at snakke med en som var rigtig god til at fange multer med flue han fiskede med en grøn flue med dobbeltkrog og på de gode dage kunne han godt kroge op til 8 multer i ryggen vis han placerede fluen rigtigt og lige gav et ryk ,det tjente han iøvrigt kassen på når de efterfølgene blev solgt så kom ikke og sig at fiskene selv tager agnen. Grunden til at vi kom til at snakke om det var fordi jeg havde mødt en uvjæger da vi kom i havn og han spurgte om ikke jeg ville bytte 2 af mine lubber med et par multer, og det ville jeg da gerne havde ikke smagt multe før Der blev iøvrigt snakket meget om multer fordi det åbenbart ikke var særlig tit der blev afleveret multer ved filetmanden når der kom småbåde ind."

Jeg spørger så mig selv, hvorfor brugt han en grønflue til rykfiskeri, spild af fjer??, og ikke bare almindelig krog?, og som Bad One nævner, en krog kan ikke bare lige gå igennem en multes skæl, der siges at selv sæler har svært ved at få fat.

Svar fra: knuddix d.17-08-2017 14:35:20
Ikke brugt svar
Thomsen, jeg er helt enig i at det kan ske. Det sker dog sjældent, men betyder ikke at det er ubetydeligt. Forskellen ligger i det aktive valg der foretages. Ingen UV jægere anskyder bevidst en fisk, mens stangfiskere bevidst dyrker CR. Herudover anvendes ofte små agn som ikke sorterer undermålere fra.

Jeg sætter tingene på en spids i mine indlæg og mener ikke selv at verden skal se sådan ud. Jeg synes dog samtidig at det er værd at vise at man kan altid stille spørgsmålstegn ved alt hvad der sker. Leder man længe nok, finder man altid noget. Præcis som tilfældet er i denne diskussion!

Svar fra: JHoldt d.17-08-2017 15:28:22
Ikke brugt svar
Hvad vejer spyddet til sådan en harpun?

Svar fra: knuddix d.17-08-2017 16:46:58
Ikke brugt svar
Jeg tror at jeg har den nu:

Mail fra justitsministeriet:
undervandsitetet.dk

Våbenloven:
https://www.retsinformation.dk/

Jf. paragraf 2 stk. 2 skal man kun bruge våbentilladelse, af ministeriet, til brug af harpun hvis man er under 18.
Eftersom en harpun ikke er en armbryst, gælder den ikke under paragraf 1 stk. 7.

Svar fra: saja d.17-08-2017 19:38:33
Ikke brugt svar
Tak for linket knuddix.
Det er jo ganske klart. Harpunen er et våben, og regulers efter våbenloven, og benævnes i svaret som et håndvåben.
Det gør det så en anelse svært at forsvare, at det ikke er jagt, men fiskeri.
Mvh
Saja

Svar fra: knuddix d.17-08-2017 21:59:39
Ikke brugt svar
Ikke hvis du læser mail og stk under paragrafferne. Der påkræves kun tilladelse hvis man er under 18 år!
Men ganske godt forsøgt Saja ;)

Svar fra: tarutta d.17-08-2017 23:19:04
Ikke brugt svar
Knuddix.
Nu generaliserer du igen.
Ingen UV jægere anskyder bevidst en fisk, mens stangfiskere bevidst dyrker CR. Herudover anvendes ofte små agn som ikke sorterer undermålere fra.
Nej, man kan formode at ingen UV jægere bevidst anskyder fisk, men det forekommer dog, lige så vel som fejlkrogninger og dybe krogninger.
UV jægere har bare ikke nogen grund til at pege fingre af lystfiskere, for der er fejlprocenter i begge lejre.
Jeg hører ikke til CR gruppen. Jeg er mere fillet and release typen.
Jeg fisker for at slappe af og fanger jeg noget der er tjenesteligt til middagsbordet, ja så kommer det med hjem, gældende lovgivning taget i betragtning.
Jeg bruger den rette agn til formålet og det gør langt de fleste lystfiskere jeg kender også :-) Dem der ikke gør, er ikke en trussel mod bestandene, for de fanger som reglen ikke en skid.

Og Saja har ganske ret.
Harpuner er reguleret under våbenloven og er derfor et våben.
Er man i tvivl, så spørger man bare sin søster :-)Svar fra: rmbfan d.18-08-2017 13:48:14
Ikke brugt svar
Man skal heller ikke have tilladelse til et glatløbet haglvåben , bare ha gyldigt jagttegn , selvom man kun er 16 , det gør det jo ik til fiskeri ?

Svar fra: per48 d.18-08-2017 21:14:48
Ikke brugt svar
I lystfiskeriet er der ingen fisk der bringes i stress, vi ved hvad vi gør og gør det roligt her dør ingen havørreder hverken farvet eller blanke fisk.https://www.youtube.com/

Svar fra: knuddix d.19-08-2017 14:09:09
Ikke brugt svar
Jeg tror bestemt at du har ret Per! Alle dyr nyder helt sikkert at få en krog i kæften og mod deres vilje blive trukket i land! Det er derfor at fisk aldrig kæmper imod, men nyder den luksus du yder dem!

Det er korrekt rmbfan, men fortæl mig så lige hvor det står skrevet at man skal have jagttegn for at bruge en harpun! Hvis du kan det, så er din sammenligning valid! Ellers kan du på ingen måde sammenligne de to!

Svar fra: tarutta d.19-08-2017 14:52:15
Ikke brugt svar
knuddix.
Man behøver ikke at have jagttegn for at anvende et jagtgevær. Man skal ikke engang være medlem af en skytteforening.
Men da et jagtgevær anses for at være et farligt våben, så må man ikke bare skyde hvor som helst med det.
Det må man jo så heller ikke med en harpun, uanset om den er elastikdrevet eller ej.
Luftgevær cal. 4,5, diverse buer og harpuner, er reguleret af våbenloven og derfor et våben.
De kræver ingen særlig tilladelse at købe, bære eller anvende. Dog er der enkelte krav til brugeren og ikke at udsætte andre mennesker for fare, samt en aldersbegrænsning på fra hvornår man må bruge disse våben.
Når man skyd en fisk, så er det JAGT og så burde jagtloven gælde. Altså ingen brug af kunstigt lys.

Svar fra: per48 d.19-08-2017 15:39:45
Ikke brugt svar
I dag skulle jeg gøre succesen efter, og da wobleren virkede sidt fik den selvfølgelig en tur mere! Dette resulterede i en 50 cm bækørred.
Begge blev selvfølgelig genudsat!!!
Vil lige sende en tak til Toraa, Jan Nielsen m.fl. for at være kommet med tips som har hjulpet mig til hvor jeg er nu ! :) Knuddix men sådan er det jo

Svar fra: knuddix d.19-08-2017 15:54:04
Ikke brugt svar
Vi når ingen vegne her, desværre!
Indtil videre ligger uv jagt under fiskeri, men det kan være at det lykkes jer at få det ændret til jagt. Indtil videre er I dog ikke kommet med andet end postulater omkring hvorfor det skal være jagt. Jeg kan ikke finde noget sted i jagtloven eller våbenloven som støtter jeres udsagn.
At der herudover bliver snakket om at fiskeri tilsyneladende efterlader de fangede fisk uden nogen form for stress eller andre men efter håndtering, viser lidt hvor ignorante et par mennesker herinde er.
Jeg stopper for nu, da dette er galskab og spild af tid. En åndssvag hetz på endnu en fiskemåde som stangfiskere ikke tåler!
Knæk og bræk!

Svar fra: Bersaerk d.19-08-2017 22:18:45
Ikke brugt svar
Knuddix kan godt forstå dig ,Men det hele bunder jo i uvidenhed og må da ærligt indrømme at jeg selv har haft ligeså hjernedøde holdninger om spydsfiskeri som flere af de stangfiskere der er med i tråden alene pga af falske fakta mand høre fra andre stangfiskere. Det er jo lige til st grine af. :-). Har iøvrigt selv en trykluftsharpun og den kan pumpes op til 20 bar ,ja stangfiskerne tror det er en ren basuka ,men realiteten er en anden hvis mit spyd ikke er spids og jeg skyder på længere afstand ca 4 meter ja så stopper spydet bare og falder ned på bunden. Det går ikke engang igennem en fisk vand gir jo en del modstand mod spydet som også skal trække en snor efter sig ,har derfor kortet linen op og sørger altid for at det er spidst , ja må indrømme at den er vild farlig sådan en undervandsbasuka. Gider heller ikke kommentere mere i indlægget der er åbenbart rigtig mange som ikke aner en klap om spydfiskeri og udtaler sig alene pga fordomme og uvidenhed.

Svar fra: per48 d.20-08-2017 10:21:25
Ikke brugt svar
Knuddix
Du kan selv fange fisk og sætte ud igen,,det du gør er også Casth &release men det er måske anderledes nu du gør det.Det du gør er casth and release,skægt ikke. knuddix d. 24-07-2013 22:37:11
Ja som nogle nok ved har jeg efterhånden brugt meget, meget lang tid i Odense å uden nogen belønning (andet end den smukke natur). I søndags var jeg lige kommet hjem fra ferie og besluttede mig for at jeg ville i åen og give den endnu et forsøg.
Da jeg ankom ved åen så jeg dog at vandstanden var ualmindeligt lav og humøret fald lidt. Jeg stod og overvejede mit valg af agn og da jeg alle andre gange kun har arbejdet med spinner, faldt mig valg på en orange wobler på ca. 6 cm. Dette skulle vise sig at være et vældig godt valg. Efter nogle kast kunne jeg mærke et bump i stangen efterfulgt at et hårdt hug. Efter en kort fight kunne jeg lande en bækørred på ca. 40 cm. Dejligt Dejligt!
I dag skulle jeg gøre succesen efter, og da wobleren virkede sidt fik den selvfølgelig en tur mere! Dette resulterede i en 50 cm bækørred.
Begge blev selvfølgelig genudsat!!!
Vil lige sende en tak til Toraa, Jan Nielsen m.fl. for at være kommet med tips som har hjulpet mig til hvor jeg er nu ! :) knæk og bræk

Svar fra: knuddix d.21-08-2017 17:52:08
Ikke brugt svar
Tjaaa, så får den sku alligevel en sidste kommentar. Hvis det er det du er ude på Per, så godt klaret.

Hvis du nu havde fulgt med i hele debatten, ville du have set et sted hvor jeg skriver følgende:
"Jeg sætter tingene på en spids i mine indlæg og mener ikke selv at verden skal se sådan ud. Jeg synes dog samtidig at det er værd at vise at man kan altid stille spørgsmålstegn ved alt hvad der sker. Leder man længe nok, finder man altid noget. Præcis som tilfældet er i denne diskussion!"
Med andre ord betyder det ikke at jeg foragter C&R, men at jeg forsøger at skabe debat om stangfiskeri også, i og med at I altid sætter spørgsmålstegn ved alle andre.
Herudover er bækørreder fredet i Odense Å.

Det viser sku lidt om intelligens og integritet, når du ikke kan få bolden længere, men så begynder at gå efter manden! Det er sku hæderligt og flot!

Svar fra: tarutta d.21-08-2017 23:38:03
Ikke brugt svar
knuddix.

Det er sgu skidt når man vil have det sidste ord og det så viser sig at man 1. Ikke har læst hvad der skrives og derfor svarer helt hen i skoven og 2. At man udstiller sin egen intelligens og integritet år man ikke kan få bolden længere, men begynder at gå efter manden.

Bækørred er IKKE fredet odense-aa.dk

Svar fra: knuddix d.22-08-2017 08:40:31
Ikke brugt svar
Opslaget han referere til er fra en tid hvor bækørred var fredet. Det var kun juniorer der måtte hjemtage dem. Du bliver dog ved med at kommentere på noget som du ikke har forstand på!

Svar fra: Bad One d.22-08-2017 11:26:19
Ikke brugt svar
Touche.....

Svar fra: Brunoesox d.22-08-2017 19:06:37
Ikke brugt svar
Per
Tillykke med de fine bækkere min ven
Sådan :-)
Mvh
Bruno

Svar fra: tarutta d.22-08-2017 23:29:29
Ikke brugt svar
knuddix.
Den må du sgu lige forklare for et gammel fjols som mig der har dykket og pløkket i 20år.
Hvad er der Per48 linker til der refererer til at bækørreder er fredet i Odense å med mindre man er junior fisker og hvad er det jeg ikke har forstand på?

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
saja3479
toraa3474
Hardy u3316
Jan R. Jensen3195
udland663179
Storfisk3140
Bersaerk3137
blep3117
bennylaarsen3115
simon agerholm3112
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 123
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Gyllebomben
Brugernes hjemmeside...
Flere links
Kontakt