Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 11842
Gjølfiskere sætter...
Effektiv dræning ko...
Store fisk er tilba...
Effektiv dræning ku...
Oplev morild lige n...
Nu bliver det igen...
Ekstremt lavvande:...
Lynnedslag lammer r...
Hvorfor er 80 tons...
Iltsvind breder sig...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Krabber har overtag...
Tørstig lystfisker?...
Fiskenet stjålet
Maritim indsats mod...
Fiskens Dag: Ørrede...
Se Neptunes flotte...
Miljøskib hjemme ig...
Makreller blev spræ...
Ekstremt farlig ner...
Farlig nervegift sp...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Småbåde
Ekkolod
Spørger: andreazz d. 10-05-2018 18:33:09
Hej alle
Jeg er på udkig efter et ekkolod til min 15 fod styrepultbåd. Jeg gider ikke smide adskillige tusind efter det, men er de billige overhovedet noget værd?

Som dette?
https://www.marinetorvet.dk/

Svar fra: Jan R. Jensen d.10-05-2018 21:38:58
Tildelt 10 points.
Lowrance er de bedste til at lave ekkolod, deres stik på apparaterne er bedre. Jeg købte et Garmind sidste gang det har også gps m.m. men når det er udtjent hedder det igen Lowerance.
Jeg tror det er billigt forde det er en "gl" model.
K&B Jan R.Jensen

Svar fra: bennylaarsen d.10-05-2018 22:10:09
Tildelt 10 points.
de små virker fint, men jeg ville nok lige ofre et par hundrede mere og få en lidt større skærm.. du kan jo se dybde og hvad der sker i vandet..

du kan jo også prøve at se efter et Eagle, som er lavpris mærket fra Lowrange, når de udfaser en model kan den som regel fås billigere som Eagle..

Jan R.
det er jo ligesom med biler, nogen er til japanske og andre tyske.

jeg fanger flere fisk end dem jeg kender med Lowrange i båden... jeg har endda kun et 6 år gammelt Humminbird... men ok det kan næsten samme som de nye kan.. ja endda mere i nogle tilfælde ..;-)Svar fra: peter.a.larsen d.11-05-2018 07:58:01
Tildelt 10 points.
Hej andreazz

Ja, de billige virker. Du kan se hvor bunden er, du kan se stimer af fisk og enkelte større fisk. Men man kan godt savne flere detaljer, f.eks. skelne enkelte fisk i en stime eller kende forskel på springlag og fisk.

Står du ved siden af ekkoloddet er størrelsen ikke noget problem, men står du bare et par meter væk er skærmen altid for lille.

Det helt basale er et lod med en enkelt frekvens og en skærm som er mindre end skærmen på min mobil, evt. bare sort/hvid.

Det som kan opgraderes er skærm (større og med flere pixels), multifrekvens (også kaldet chirp, flere detaljer) og evt. et lod som også kigger til siderne.

Jeg er selv startet med et Lowrance kortplotter/ekkolog combo, men er i dag skiftet til Garmin fordi jeg foretrækker Garmins søkort. Jeg bruger nu et med 9" skærm fordi det er irriterende at skulle bruge læsebriller på en mindre skærm. Jeg tror i øvrigt ikke at der er mærkbar kvalitetsforskel på Garmin/lowrance/Eagle/Humminbird osv. Både Lowrance og Garmin har kørt fejlfrit i årevis for mig.

Hvis du vil montere fast i din båd skal du overveje transducer type: hæk-monteret, kigge gennem bunden eller bore hul i bunden?

Mvh. Peter

Svar fra: peter.a.larsen d.11-05-2018 08:53:53
Tildelt 10 points.
Hej andreazz

Jeg ville nok kigge på denne i stedet: https://www.marinetorvet.dk/

For 150kr mere får du større skærm (4,3" mod 3,5"), større opløsning (480 x 272 mod 320 x 240) plus indbygget GPS.

Mvh. Peter

Svar fra: oz3bto d.11-05-2018 23:03:37
Tildelt 10 points.
Lowrance hook 4 til omkring 1700 så er man ikk gået helt galt i byen og den har også kortplotter i .. Gratis kort kan findes på nettet LOVLIGT!!

Svar fra: kurten d.12-05-2018 17:53:18
Ikke brugt svar
GARMIN er meget bruger vendelig, jeg skal ikke have andet mærke, har aldrig haft problemer dem,,,,,

Svar fra: Bersaerk d.13-05-2018 07:06:33
Tildelt 10 points.
Har lowrance elite 5 combi i kajakken den har godtnok skiftet navn til hook 5 og det kan faktisk se det samme som de dyre instrumenter til 40 kilo som sidder i båden. Ville ikke selv vælge et instrument under 5” de er alt for små efter min mening. Og man vil få svært ved at se forskel på feks tobis og sild., eller andet.

Svar fra: Jan R. Jensen d.13-05-2018 11:50:50
Tildelt 10 points.
Forskellen er i dag nok meget lille, det der afgør mit næste valg afgøres af stikkene til ledninger.
Det bedste jeg har set , var mit gl. Hummingbird.
Mvh.Jan R.Jensen

Svar fra: alssund d.13-05-2018 14:31:43
Ikke brugt svar
oz3bto hvor finder du gratis kort til Lowrance Hook henne?Svar fra: andreazz d.13-05-2018 19:06:26
Ikke brugt svar
Rigtig mange tak for jeres gode svar. Så skal jeg ud og have ekkolod.

Peter, det ekkolod du linker til, skal man så også ud og købe ekstra søkort ved siden af? Jeg troede bare at ekkolodet var klar til brug når man havde købt det?

Som feks dette

https://www.marinetorvet.dk/


Svar fra: peter.a.larsen d.13-05-2018 22:32:42
Ikke brugt svar
Hej andreazz

Det ekkolod jeg linkede til kan ikke indlæse kort.

Der er to basale typer, en som bare kan vise din position og navigere til waypoints mm., og så en egentlig kortplotter som indlæser et eller flere kort og viser din position på et kort. De billigste har bare et indbygget basemap uden mulighed for at indlæse andet, men en kortplotter som kan indlæse kort på SD er bedre. Men så skal man indregne udgift til kort.

I parentes bemærket: man kan hente gratis fra openseamaps.org, det giver kystlinjerne og diverse sømærker mm., men ingen dybdekurver.

I det følgende taler jeg Garminsk fordi jeg anvender Garmin instrumenter og kort. Der er sikkert nogen som kan oversætte til Lowransk og Navionicsk.

Et simpelt og billigt ekkolod sender ping'er på en enkelt frekvens, typisk 200kHz. Og tegner ekkoernes tid og styrke på skærmen. Næste skridt er to frekvenser, f.eks. 50kHz og 200kHz. 200kHz giver flere detaljer men smallere vinkel (20 - 30 grader). 50kHz giver større vinkel og rækkevidde.

Næste trin er chirp ekkolodder og transducere. Ved chirp sendes et stort frekvensområde i stedet for bare en eller to frekvenser. Det giver en del flere detaljer, f.eks. er det muligt at skelne individer i en stime.

Og næste igen: Dovnvü. Her sendes lyden i en smal vinkel på 1 eller 2 grader og tegner et næsten fotografisk billede. Det er fint til at tegne et vrag, men fisk vil ofte ikke komme med.

Og så er der Sidevü, som kigger til siderne i samme smalle vinkel. De tilhørende transducere kan sende i smalle og brede vinkler samtidigt (ja, du kan have begge vü'er og chirp kørende samtidigt). De består af mange enkelt-transducere, og benytter interferens til at skabe de smalle vinkler.

Sidste skud på stammen er Panoptix, en transducer som scanner bunden med en smal stråle, og som kan tegne et tredimensionalt billede af det som er under en båd som ligger stille. Bare transduceren koster over 10.000kr, og dermed langt over hvad min kone kan gå med til.

Hvis du vil bruge kort, så skal du sikre dig at du har en egentlig kortplotter, og at kort og plotter kan snakke sammen. Garmin har flere typer af kort, de gamle Bluechart (som ikke kan bruges i nyere plottere), G2, G2 Vision (med 3D og ruteberegning) samt G2 (Vision) HD med 30cm dybdekurver. Lowrance/Navionics har sikkert noget tilsvarende.

Og så er der fiskekortet (se fiskekortet.dk) som er tegnet ud fra sporlogs fra kortplottere. Det har jeg haft stor fornøjelse af.

Der er muligvis andre som laver søkort, billigt eller gratis, men jeg kender dem ikke.

I øvrigt kan min nuværende kortplotter indlæse to kort og vise dem over hinanden. Jeg har sammenlignet fiskekortet(.dk) med et Garmin HD, og det ser nogle steder lidt underligt ud, de to kort er absolut ikke enige alle steder. Der er oven i købet steder hvor dybdekurverne står vinkelret på hinanden! Jeg må nok ud med ekkoloddet og se hvad der er op og ned.

Mvh. Peter

Svar fra: andreazz d.14-05-2018 10:09:36
Ikke brugt svar
Tusind tak for det Peter, og fordi du gav dig tid. Jeg køber bare det som du linkede til, så kan man altid “opgradere” når man føler for det.

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
saja3709
toraa3673
Hardy u3504
udland663384
Jan R. Jensen3353
renefrh3323
Storfisk3305
Bersaerk3287
blep3281
simon agerholm3267
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 123
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Gyllebomben
Brugernes hjemmeside...
Flere links
Kontakt