Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 11773
Formand: Vi håber a...
Tidlig sommer: Nu e...
Outdoor Nu: På jagt...
Fiskestænger stjåle...
Pukkelhval set ved...
Hundreder mødte op...
Fritidsfisker død e...
Hornfisk på krogen:...
Så nemt bliver du k...
Hvem bliver danmark...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Skarven truer fiske...
Håb for Nationalpar...
Fantastisk start på...
Ny vandtæt drone hj...
Myggesæsonen er stu...
Mere end 100.000 my...
Fisketegn giver mil...
Fisketegnsmillioner...
Fisk fik måske en d...
Både og helikoptere...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
artikel
Udgivet d. 25-06-2003
Erhvervsfiskeri
Som hobbyfisker har jeg altid været interesseret i at følge med i de 'rigtige fiskeres' aktiviteter. Et besøg på havnen, hvor man får lov til at kigge i hyttefadet, eller et kig ind på auktionen, for at se fangsterne. Radioens fangstnoteringerene fangede også altid min opmærksomhed som dreng, når der blev nævnt sære navne og ord som kulmule, ising, brisling, konsum m.v.
Helt aktuelt har det været spændende at høre om fangsten af de 110 sildehajer, som blev landet i Thyborøn her d. 20/6-03.
Jeg har talt med auktionens markedschef, Charlotte Lefevre, som kunne give mig nogle spændende detaljer om fangst af hajer. Det skal dog siges, at hun ikke selv vil kalde sig ekspert på området, men naturligvis har fulgt med i snakken omkring hajerne.
Jeg spurgte hende om, hvor hajerne mere præcist var fanget. Det kunne hun nu ikke svare præcist på, men hajfiskere er ude i mange dage - måske op til én hel måned. Hun mente at kunne huske, at den store fangst sidste sommer, blev fanget helt ovre ved den engelske kyst. Så det er ikke i de kystnære danske farvande, hajstimerne opholder sig.
En hajfiskebåd er et relativt lille fiskefartøj, med en begrænset besætning. De sejler typisk på kryds og tværs og sætter krogliner på intuition og fornemmelse. Fiskeriet skulle angiveligt kun foregå i dagtimerne, da landing af hajer er vanskeligt og forbundet med risiko, når der er mørkt. Hajerne svømmer i mindre stimer, og de findes hvor der ikke er andre fisk.
På fiskeauktionens hjemmeside, kan man læse mere om hajerne.
En anden ting som er nyttig at kende, hvis man kigger med på en auktion, er størrelsesangivelser. Fisk sælges i 6 størrelser - kaldet sorteringer f.eks. 2. sortering. Sorteringerne er udtryk for fiskenes vægt (sild dog antal pr. kg.)
Her kan du se en tabel over størrelsessortering.
Tabellen er 'næsten' en EU-standard, men ekelte lande bruger dog en anden skala. Hollænderne sorterer f.eks. efter længde.
Thyborøn fiskeauktion har også en fin lille billeddatabase over en lang række fiskearter, hvor der også er beskrivelser af fiskenes levevis. Denne oversigt kan ses på Thyborøn Fiskeauktion - fiskearter
På hjemmesiden kan du desuden se videoklip fra en auktion. Her vil du kunne se, at det ikke længere foregår med hammer og blankettavle - men derimod med den nyeste teknologi som redskab.

Der landes ikke så mange fisk i disse dage/år, men hvis du får lejlighed til det i sommerferien, er en fiskerihavn altid et spændende sted at besøge en tidlig morgen. Tag thermokaffe med og sæt dig på molen og følg de indkomne både, kig med når fisken losses - måske kan du endda gøre et godt køb. Deltagelse på selve auktionen er dog forbeholdt godkendte købere.
Top 10
saja3173
toraa3160
Hardy u2929
udland662880
Jan R. Jensen2867
simon agerholm2832
Bersaerk2829
Multe Per2810
renefrh2780
ublabu2776
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 123
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Gyllebomben
Brugernes hjemmeside...
Flere links
Kontakt