Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 11847
Landmænd og lystfis...
Haj-foster spiller...
Blæst gav kunstigt...
Blæsevejr har givet...
Søren fik rekordfan...
Gjølfiskere sætter...
Effektiv dræning ko...
Store fisk er tilba...
Effektiv dræning ku...
Oplev morild lige n...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Sensationelt foto:...
Lystfiskere skal sk...
Danske farvande er...
Gymnasieelever vil...
200.000 liter olie...
Miljø. Landbruget s...
Krabber har overtag...
Tørstig lystfisker?...
Fiskenet stjålet
Maritim indsats mod...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
artikel
Udgivet d. 08-06-2006
Gyldendals Lystfiskerhåndbog
Køb bogen billigt og hurtigt hos:
elounge.comI dag udkommer Gyldendals Lystfiskerhåndbog i 3. udgave.
Der er tale om en meget omfattende bog, der leveres i hård indbinding og er fyldt med lækre farvebilleder og illustrationer.
Bogen indledes med et forord af redaktøren, den nu afdøde Mogens Espersen, der således sender en sidste hilsen ud til bogens læsere.
Bogens 7 kapitler er skrevet af ikke mindre end 25 forfattere.
Det første kapitel omhandler kystfiskeriet - især efter havørred. Man må sige at "alt" beskrives. Således kan man læse om hvor havørreden befinder sig, hvordan det varierer med årstiderne, spinnefiskeri, fluefiskeri, flyderingen beskrives, ja der er sågar et lille afsnit om medefiskeri efter fladfisk og torsk. Bornholm har med sin specielle beligenhed og klippekysterne, fået sin egen sektion.
Næste kapitel omhandler havfiskeri - altså fiskeri fra turbåde, samt trolling. Fiske-teknikkerne beskrives meget indgående. De specielle havarter beskrives kort. Trollingbåden har også fået sig sin egen lille del, der omhandler "hardwaren".
3. kapitel handler om fiskeri ved søer. Søens arter og byttedyr beskrives. Kapitlet omtaler ikke kun fiskeri i naturlige søer, men også P&T-søerne bliver belyst.
Der bliver brugt en del plads på "det specialiserede medefiskeri", som det kaldes i bogen. Betegnelsen skulle dække over en moderne form for datidens prop-fiskeri efter fredfisk. Ålen får til gengæld kun sølle 5 sider - den kan der altså fortælles meget mere om.
Det sidste kapitel som omhandler fiskevand, er tilegnet åen. Her er der fokus på ørreden, stalling og laksen får også sin del.
Karup Å har fået sin egen lille del. Selv om det er en dejlig å, virker det lidt ulogisk, at den får sine egne tips-og-tricks-sider, når de andre store åer ikke får det samme. De specielle forhold omkring laksen og laksehandlingsplanen beskrives, hvilket er et absolut plus.
Det 5. kapitel er afsat til grej og teknikker. Her kan man læse om stænger, hjul, liner, kunstige agn, kasteteknik med såvel spinnegrej som fluegrej. Man kan også læse om fluebinding. Bogen giver faktisk et helt intro-kursus i denne diciplin, med bindevejledning og illustrationer. Stangbygning får sin egen del. Endelig beskrives også udvalgte knuder og lystfiskerens beklædning.
Det 6. kapitel omhandler fiskens biologi og miljøet omkring den. Der er beskrevet en masse gode ting om adfærd, afliving, genudsætning, udbening/filletering o.m.a.
Det sidste kapitel omhandler administration. Herunder er placeret beskrivelser af lovgivning, fisketegn, fredningsbestemmelser og meget andet som vedrører de regler og rammer, vi er underlagt.

Bogen er et fund til prisen. Den er skrevet af en stribe gode danske forfattere, som har indgående kendskab til vores nationale fiskeri.
At den måske mangler lidt logik i sit indhold, gør egentlig ikke så meget. At få 25 individualister til at tænke og skrive ens er vel nok en umulig opgave og måske ikke engang et ønskværdigt mål i sig selv?

Hvem bør købe denne bog?
Det er en bog, som begynderen kan bruge som sin "bibel" i mange år. Der er så mange informationer i den, at den også kan bruges som opslagsværk, når tvivlen trods alt også nager selv den mest erfarne fisker.
Til den pris er det en bog, man bare må have på hylden.

392 sider
Indbundet
Vejl. udsalgspris kr. 149,-
Top 10
saja3719
toraa3702
Hardy u3514
udland663394
Jan R. Jensen3380
renefrh3338
Storfisk3335
blep3313
Bersaerk3302
bennylaarsen3299
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 123
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Gyllebomben
Brugernes hjemmeside...
Flere links
Kontakt