Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 11688
Sjælden, lille fisk...
Vandet fandt nye ve...
Kajakroer fundet dr...
Eftersøgning indsti...
Beredskab leder eft...
Lystfiskere jubler...
Sjælden delfin fund...
22 kilo tung gedde...
Døde havområder med...
På jagt efter sæl-l...
Flere nyheder
Nyt sidste år
TV: Se billederne:...
Nu kommer de frygte...
Museumsinspektør ka...
Lystfiskere på fast...
Forhøjet vandstand:...
Husejere kæmper mod...
Debat: Skal vi have...
Forskere og fiskere...
Mysterium opklaret:...
Stor eftersøgning:...
Artikler
Artikler ialt:144
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Isfiskeri
Geddepremiere
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Geddepremiere
Isfiskeri 2003
Fluebinding #6 - And...
Flere artikler
artikel
Udgivet d. 19-10-2007
Randers
Solen skinnede fra en blå himmel her på den sidste dag i børnenes efterårsferie.
Ved Gudenåen lige hvor den bliver til Randers Fjord, blev der fisket allerede fra tidlig formiddag.

Stedet er lidt specielt. Man oplever naturen gennem fiskeriet, som man dyrker fra de velplejede græsplæner. Det hele er omgivet af larm, støj og dynamik fra livet i den centrale del af en af landets store byer.

Folk og fiskere mødes hernede og taler om hverdagen, mens de agnede kroge arbejder med at lokke en tilfældig fisk til hug.
Fangstmulighederne er mange. Når der er hug, er det altid spændende at se, hvad der kommer til overfladen. Det kan være såvel torsk, som skrubbe, aborre, sild og gedde, der viser sin tilstedeværelse. Men ikke nok med det, chancen for flotte ørreder og kongen over dem alle - laksen - er også til stede.
På den måde, rummer enhver fangst et lille drama i sig selv, indtil det konstateres, at det oftest handler om en lille aborre.
Der er ikke langt herfra til en velasorteret pølsevogn, hvor man kan få pølser, "lun cociobajer", gammeldags bøfsandwich og meget andet.
Men vogt jer! I Randers er det en selvfølge at en hotdog garneres med rødkål. Så husk at sige "uden rødkål", hvis du ikke ønsker den specielle smagsoplevelse.

I dag blev der fisket med orm under prop og det gav aborrer. Det stille vejr gav åen en spejlblank og mørkeblå overflade, der røbede enhver bevægelse i den lille prop.
En enkelt aborre havde endda et ganske pænt mål, der havde gjort den velegnet til et kortvarigt ophold på en stegepande. Ud røg den nu alligevel, så lystfiskeren havde nok andre smagsoplevelser i tankerne?
I helt gamle dage var stedet her en vigtig del af byens fødekilder. Den gang, da pramdragere kunne fragte gods til og fra Silkeborg, leverede åen de helt store laks i meget stort antal. En "Svelling" var betegnelsen for en "lille" laks på 6,5 kg. og derunder.
I dag ligger der et el-værk midt i det hele og forhindrer floden i at få en naturlig biologi. Kultur og natur kriges om hvad der er ret og vrang i sagen. Der er også mange andre interesser med i spillet. De gør primært deres stemme gældende under dække af kulturelle visioner. Sagen er dog i mange tilfælde, at der er tale om massive økonomiske interesser, der er truet af kravene om en bæredygtigt natur.
Kultur og natur kan fint trives i smuk symbiose - også i Gudenåen ved Tange. Men når snævertsynede økonomiske interesser blandes ind i sagen, destrueres mulighederne for at skabe en løsning til glæde for de mange.
Danmark er ikke et land, der kan basere et bæredygtigt energiregnskab på små vandværker, der knapt kan levere strøm nok til en enkelt boligblok.
Politikerne arbejder på sagen - lobbyisterne bearbejder politikerne. Set med mine øjne, vil være en gave til vores efterkommere, hvis vi kan overlevere en "hel" flod til dem - en flod, der har ligget der i årtusinder før det 90-årige Tangeværk.

>>Ole<<
Top 10
simon agerholm2177
toraa2170
udland662165
saja2154
Jan R. Jensen2152
bennylaarsen2140
Hardy u2137
Bersaerk2133
golfm2129
glimmy2127
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 123
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Gyllebomben
Brugernes hjemmeside...
Flere links
Kontakt