Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 12175
Masser af fisk må i...
To hvidnæser strand...
Firdoblet salg: Fis...
Coronakrisen rammer...
Jørn fandt savnet f...
Transkønnet fisk og...
Urenset spildevand...
Pas på ved vestkyst...
Lej en husbåd og se...
Det regner endnu me...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Gedde på 7 cm og 49...
8.000 tons tungt mo...
Mystisk fiskesygdom...
Sjælden, rød stenbi...
Sygdom i omløb: Vil...
Hvad for en fisk? R...
Spørg Fagfolket: In...
80 ton fisk døde i...
Øhavets søkort opda...
2019 bliver et vold...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Medefiskeri
"Hemmelavede" Maddiker
Spørger: Moggy d. 27-01-2006 19:01:24
Hej fiskekammerater!
Da jeg først kom til Danmark på besøg fra England i 1970 var jeg helt overrasket over, hvor mange fiskemuligheder der var her i kongeriget! Jeg var specielt interesseret i medefiskeri efter skalle, brasen, suder, aborre osv. Dengang gad danske fiskere ikke at fiske efter "skidtfisk". Problemet var at den agn, som jeg var mest vant til, nemlig maddiker, kunne ikke købes dengang, og så skrev jeg til "The Angling Times" som sendte følgende "opskrift"

Det hele forgår i en 10 liters spand eller lignende, og som næringsmiddel anbefalede de oksehjerte (Det var næsten gratis dengang). Selv bruger jeg et par grisehjerter med gode resultater. Læg 4-5 cm. klid eller ren savssmuld i bunden af spanden.
Bind en stærk tråd over spanden dér hvor hanken er fæstet til den, og derefter bind tråd nummer 2 til midten af den først tråd. Skær så et par tre snit i toppen af hjerterne, så at de nyklækkede maddiker nemt kan finde frem til kødet, og så "sy" tråden igennem toppen af hjerterne med en grov stoppenål eller lignende, og bind den fast.
Juster tråden, så at hjerterne ligger lige over klidet/savsmulden. Når maddikerne er færdige med at spise det de behøver, falder de af kødet helt frivilligt, ned i klidet...der kan de rense sig selv og har også et sted de kan gemme sig.
Læg nu en plade over spanden, så at der er en åbning på ikke mere end 5-6 mm. Den mindske chance for at stuefluen og lignende lægger æg på "agnet" (Tilsynladende er de ikke så glade for at lægge æg inde i mørket).
Det er nemelig spyfluen vi helst vil lokke til maddingen...de giver maddiker store nok til at montere på krogen. De mindre larver kan selfølgelig bruges til at fodre med, hvis man er uheldig nok til at få mange af dem. Pladsér spanden et køligt sted bag skuret eller i skyggen på altanen. (Helt lugtfri er det altså ikke i varmt vejr, men det er til at leve med, synes jeg. Maddikerne er færdige med at spise kødet længe før det rådner,hvis der er nok af dem).
Det er en ide at pladsere en tung genstand på "låget" hvis der er fare for at firebenede kødædere findes lokalt!. Efter et par dage vil man kunne observere mange grupper af creme farvede æg...så er det bare at vente nogle få uger og så har man friske, livlige maddiker i den mængde man har brug for!
Opbevar dem i køleskabet, så at de forbliver som larver længst muligt...(hvis du kan få lov!) Når de bliver til mørkebrune pupper kan de bruges som en ekstrem effektiv agn, særlig på de lange sommeraftener, hvor fluerne klækker frit. Særlig effektive for skalle- og karpefamilierne, men også andre arter kan fanges under fiskeriet.
For dem, som ikke har prøvet det før, er fiffen at bruge en tynd nr. 16-18 krog, stik spidsen ind i den "flade" ende, skub den ind og vend krogen imens, således at krogen er fuldstæendig gemt inde i puppen. Det er en ide at give linen lidt fedt, så den også flyder.Jeg fisker dem med flåd uden split hagl, så at den ligger fladt på vandet, men hold endelig øje med selve agnen...den er sart og man kan nemt miste bidet, hvis man venter på, at flåden reagerer! Hånden skal helst være på stangen...det kan blive ekstremt hektiskt nogle gange!. Ved åen plejer jeg at smide 3-4 stykker i og kaste agnen en meter opstrøms for dem.

Tight lines! Knæk og bræk,
Moggy

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
tarutta4867
udland664790
Bersaerk4764
redvultur4747
toraa4736
bennylaarsen4730
renefrh4676
Jan R. Jensen4650
Kust#64642
filuren4641
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 120
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Danmarks center for ...
Camping and Cooks
DSF
Flere links
Kontakt