Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 12153
Unik yngleproces fa...
Usædvanlige dyr sky...
Tidlig sæson for da...
Lystfiskere i opråb...
Rod med både kontro...
Sjælden havskildpad...
38.000 liter gylle:...
Vil redde fisk i kr...
Havørreder hygger i...
Peter med harpungev...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Det sætter tankerne...
Lystfiskerguide får...
Strid om danske van...
Havets rotte: Sæle...
Se videoen: Spættet...
Danske havbrug skal...
Efter tre år ligger...
Fanget i danske far...
Grovæder og parasit...
Skagen er et hvalme...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Fiskeri i andre lande
Hjælp til ørredfiskeri på Island
Spørger: mos d. 27-10-2019 08:28:56
Hej alle!

Jeg er i gang med at planlægge en far/søn tur til Island med fiskestængerne næste forsommer. Vi ankommer sent fredag d. 29/5 og flyver retur onsdag formiddag d. 3/6. Vi har med andre ord altså 4 dage til fiskeri.
Vi vil gerne fiske bækørreder og eventuelt røddinger. Jeg anser bækørrederne for at være lidt lettere at fiske med spinnestangen. Det behøver ikke være bækørreder i king Size klassen, men omvendt er fisk på 15-25 cm heller ikke interessante. Det optimale vil derfor være steder, hvor der er en sund bestand af 35-40 centimeters fisk med chance for en større, hvis man er heldig. Kan man i løbet af de 4 dage fiske 2-3 forskellige steder er det selvfølgelig ikke mindre spændende.
Vi har været på Island tidligere, og ved derfor af erfaring, at der ofte er lang transporttid til de forskellige steder, at nogle søer i hvert fald i juli er totalt grødefyldte, og at vandene pludselig ser enorme ud. Derudover kan det være vanskeligt, at finde det eksakte fiskekort salgssted deroppe.
Nogle søer har været rigtig fine, ems andre slet ikke har givet noget liv.
Sønnike (11 år) fisker ikke med flue, men er dog vant til catch and release. Jeg har kigget mest på søer, da en del elve er ”fly only.” Søer med tilløb eller sø-systemer er dog selvfølgelig meget interessante.
På grund af sæsonen anser jeg mulighederne på højfjeldet som ikke eksisterende.
Det optimale vil være et sted, hvor vi både kan fiske og lave lidt andre ting. Vi har aftalt, at der skal fiskes hver dag, men også opleves andre ting. (halv/halv).
Vi har tidligere købt deres almene søfiskekort (veidikortid), og gør det også gerne igen, hvis der ikke kan findes noget endnu bedre og mere oplagt.
Vi har Islands Vejatlas, men de tusindvis af søer og vandløb gør det ikke mindre uoverskueligt. Jeg har selvfølgelig søgt på nettet, og kender også forskellige professionelle tur/guide firmaer fx
icelandoutfitters.com
gofishing.is
www.fishpartner.is
Det virker dog som om, at mange af deres tjenester automatisk omfatter guide, og så koster det pludselig 500-1500 euro pr dag. Det synes lidt overdrevet, når man egentlig blot ønsker et fiskekort tilsendt og eventuelt en kørselsvejledning eller et par råd. Nogle steder kan man andre steder læse, at fiskekortet kun koster 10-20 euro pr dag, og så synes guideløsningen pludselig meget dyr)
Jeg kan fortælle, at jeg selv med ekstra interesse har kigget på Holaa elven, Laugarvatn, (måske Apavatn), Ellidarvatn, Hlidarvatn (på Reykjanes Halvøen), Gislholtsvatn og Vilfilstadavatn. Der er dog så uendeligt mange andre muligheder, at et vil være fedt, hvis nogen har noget eksakt brugbar viden og nogle erfaringer med fiskeri og organisation af dette.
Hvis nogen har en god ide til følgende, så meld endelig ind. Jeg kan fortælle, at vi regner med at leje en mindre 4-hjuls trækker af la en ”Susuki Jimmi Jeep” eller lignende.

-Fiskesteder med ørreder i en max 3 timers kørselsafstand fra Reykjavik, der kan fiskes i maj/juni for rimelige penge.
-Det skal teknisk ikke være alt for svært af hensyn til sønnike (spin tilladt).
Med venlig hilsen
Morten

Svar fra: Stenie d.18-11-2019 23:59:49
Ikke brugt svar
Hej Morten

Jeg må hellere få svaret på denne! Jeg er bestemt ikke herinde og kigge dagligt.

Umiddelbart mener jeg, at Langavatn lidt nord for Borganes opfylder alle jeres ønsker. Som du selv anfører, er det meget tidligt på fiskesæsonen. Til gengæld har vi ofte godt vejr og nærmest tørke i det sene forår. Langavatn er en stor sø, uden grøde, og samtidig let tilgængelig at affiske trods søens store størrelse. Og den ligger gudesmukt. Hvis vejret er med jer, kan I sagtens slå et telt op. I kan godt komme til søen i en lille 4X4 såsom en Jimny, men ikke i en alm. personbil. For 6-7 år siden hev jeg ørreder i "filetstørrelsen" i land (jeg husker det som alm. ørred ikke bleikja/fjelørred), og så en kæmpe hanfisk på 6-7 kg, som jeg stadig hader mig selv for at slå ihjel! Vandet er meget børnevenligt. Fiskekort kan efter det oplyste købes i Borganes' turistinfo, som også er et spændende museum. Jeg kender ikke prisen, men jeg tror bestemt ikke, at det kan være meget mere end 1000 ISK/60 DKK. Tjek dog endelig for fiskekort inden. Det har det med at ændre sig en gang imellem.

Ellers er der Thingvallavatn, men det er jo en gigantisk sø. Jeg har desværre ingen staldtips her. Søer tæt på Reykjavik er i sagens natur nok lidt for besøgte...

Prøv evt. at tjekke Ulfjotsvatn, som ligger lige syd for Thingvallavatn 30 min fra Reykjavik. Fantastisk idyllisk sted. Har set andre fiske der i slutningen af maj. Skøn campingplads der.

Knæk og bræk,
Steen

Svar fra: mos d.11-12-2019 17:39:17
Ikke brugt svar
Hej Steen
Tak for svar....igen👍 Du var også meget hjælpsom under mit sidste islandsbesøg.
Jeg har overvejet et gensyn med skønne Langavatn, jeg synes blot, det er lidt langt fra “ andre aktiviteter”, når vi også skal lave andet end at fiske.
Ulfjordsvatn er også overvejet. Intet er endnu skrottet. Jeg giver en tilbagemelding her på tipsen, når vi engang har bestemt os og været afsted.
Mvh og tak for hjælpen
Morten

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
Bersaerk3978
bennylaarsen3978
renefrh3975
redvultur3948
vama19653935
motorsnedkeren3935
ublabu3930
Kenangelo3930
hrhop3930
storling3930
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 120
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Danmarks center for ...
Camping and Cooks
DSF
Flere links
Kontakt